Wandeling op het kerkhof op Valentijnsdag


Een opmerkelijk en misschien beetje creepy artikel in de Gooi- en Eemlander vandaag. Op het Huizer kerkhof wordt op Valentijnsdag 2020 een heuze nachtwandeling georganiseerd. Gaat het dan soms ook griezelen?

De nachtelijke escapades vinden plaats onder het mom van “In liefde gedenken” op de begraafplaats van Monique Rebel. Ze doet haar rebelse naam met haar rebelse en onorthodoxe wandeling eer aan. ,We hebben voor Valentijnsdag gekozen omdat dit een dag bij uitstek is dat mensen van wie ze hebben gehouden missen; een dag ook om daar even bij stil te staan’’, vertelt uitvaartbegeleidster Monique Rebel.

“We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, met welke achtergrond dan ook. En rond Allerzielen – begin november – wordt er al van alles georganiseerd. Vandaar dat wij dit een mooi moment in het jaar vinden.”, aldus mevrouw Rebel.

Het programma met daarop muziek, poëzie en zang is iets uitgebreider dan vorig jaar. De route wordt met waxinelichtjes en fakkels verlicht. De deelnemers van de loop hoeven geen familieleden of vrienden op de begraafplaats te hebben liggen. Het event is van 19.00 tot 20.00 op Nieuwe Algemene Begraafplaats in Huizen.

Hopelijk dat dat goed afloopt!

 

Please follow and like us: