Rozenprijzen voor Valentijnsdag naar recordhoogte door corona


Dat op Valentijnsdag de rozen altijd duur worden verkocht is een feit. Maar dat de prijs van de roos dit jaar extreem zal zijn is bijzonder.

Dat de prijs van de roos dit jaar rond Valentijnsdag erg duur wordt komt doordat er minder wordt gevlogen tussen Europa en Afrika. Dit is natuurlijk een rechtstreeks gevolg van de coronapandemie. De bloemisten verwachten extreme prijzen op en rond Valentijnsdag (14 februari). “Dat komt vooral doordat er minder wordt gevlogen tussen Afrika en Europa als gevolg van de coronacrisis en het grootste deel van de rozen komt in vliegtuigen uit Kenia”, verklaart FloraHolland. Op de veiling schijnt de prijs al hoog te zijn, waardoor de consumentenprijs al helemaal richting het plafond zal schieten.

Online rozen bestellen neemt een grote vlucht, ook vanwege corona. De bloemisten verwachten dus dat de online bestellingen een blijvertje worden ondanks dat er vanaf 10 februari afgehaald mag worden bij de winkels (click & collect). “We hopen sowieso dat consumenten de bloemen voor valentijn gespreid komen kopen. Meestal spitst het zich toe op een of twee dagen, we hopen dat het nu eerder op gang komt, zodat de toeloop niet te groot wordt.”, aldus Marco Maasse van de branchevereniging van bloemisten VBW.

Ik roep eenieder dan ook op om zoveel mogelijk online te bestellen voor Valentijnsdag, om drukte in de winkels en dus besmettingen te voorkomen. Op Valentijnsdag!

(Bron: https://www.nu.nl/economie/6114156/bloemisten-verwachten-ondanks-dure-roos-een-mooie-valentijnsdag.html)

Please follow and like us: