Man randde mensen aan op Valentijnsdag


Een man heeft tijdens Valentijnsdag 2018 waarschijnlijk een ernstig zedenmisdrijf gepleegd. Hij heeft onder meer een 19-jarige vrouw flink aangerand. Hij achtervolgde de jonge vrouwen vanaf Kanaleneiland naar Utrecht Centraal Station.

De verdachte heeft volgens het OM meerdere malen de vrouwen lastig gevallen. Onder meer het knijpen in de billen en in de buurt van het kruis. Een van de slachtoffers vindt dat het juist op Valentijnsdag, de dag van de liefde,  is gebeurd verschrikkelijk.

Valentijnsdag ter sprake in de rechtszaal

“Valentijnsdag zou eigenlijk een dag van liefde moeten zijn, maar sindsdien ben ik het gevoel van onbezorgdheid definitief kwijt,” sprak één van de slachtoffers huilend in de rechtszaal. ,,Ik dacht altijd dat ik supersterk zou zijn. Maar in plaats daarvan was ik doodsbang. Misschien zou je me wel verkrachten.”

Ze herinnert zich nog precies welk liedje ze die avond op haar koptelefoon hoorde. ,,Maar dat liedje van toen is mijn lievelingsliedje niet meer. Ik luister nooit meer met twee oortjes in naar muziek. En kijk altijd over m’n schouder. Ik hoop van harte dat jij behandeld wordt en nooit meer andere meisjes zal beschadigen,”zo sprak ze tot de verdachte.

PBC

De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum maar van een psychische stoornis is niet gebleken. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Dat dit uitgerekend op deze mooie 14 februari heeft moeten gebeuren is natuurlijk in en in triest. Helaas lopen er in onze samenleving rare en vage figuren rond.

(Bron: Dagblad van het Noorden.)

Please follow and like us: