4 tips tegen de kou


Hallo jij daar,

Zoals je vast niet ontgaan is heeft het een klein beetje gesneeuwd de afgelopen paar dagen. Het geeft een prachtig gezicht aan het landschap om ons heen. Het is ook allemaal veel lichter, daardoor lijkt alles weer iets vrolijker ondanks de ellendige tijd waarin we zitten. We moeten natuurlijk wel oppassen voor gladheid.

Het is wel grappig dat ik precies een jaar geleden in Rusland was met ongeveer deze temperaturen en ook met hele hopen sneeuw. Daarom leek het mij wel leuk om vandaag 4 tips te delen om jezelf warm te houden in deze kou.

  1. Trek laagjes kleding aan

Dit is misschien voor de hand liggend maar o zo belangrijk. Optimaal is ongeveer 4 lagen kleding boven en 2 of 3 onder. Dit sluit eigenlijk meteen mooi aan bij tip 2. Laagjes Laagjes, zo belangrijk.

2. Koop thermokleding

Koop een thermoshirt en een thermobroek en doe deze aan, dit is essentieel in dit weer als je naar buiten gaat. Dit helpt enorm. Geloof me als ik zeg dat wanneer ik deze kleren aan doe, ik het echt een stuk minder koud heb.

3. Ga zo min mogelijk naar buiten

Blijf zoveel mogelijk binnen, maar dat deden we natuurlijk allemaal al dankzij het virus maar ook als er geen virus is, is het belangrijk dat je niet onnodig naar buiten gaat met de kou.

4. Draag wanten in plaats van handschoenen

Wanten zijn warmer dan handschoenen met deze temperaturen onder 0. Ik ben geen expert maar volgens mij is het zo dat dan je vingers tegen elkaar aan zitten waardoor je je eigen lichaamswarmte blijft behouden en die verwarmt dan je handen.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en laat vooral jou tips hieronder weten in de reacties! Glij niet uit en blijf gezond.

Doei Doei

Please follow and like us: