super bowl 2019


Vandaag een totaal ander artikel dan gisteren. Dat maakt Februari ook zo leuk. Er zijn zoveel verschillende feesten die gevierd worden. Iedereen heeft natuurlijk wel eens van de Superbowl gehoord anders heb je echt onder een steen gelegen de afgelopen paar jaar. Maar wat het is nou precies? Ik wist zelf eigenlijk niet eens om welke sport het nou precies ging. Zoals te zien is op het logo van de superbowl gaat het om Rugby.

Ik durf wel te stellen dat dit het grootste sportevenement van de Verenigde Staten is. Ik heb het idee dat het nog veel groter is dan de finale van de Champions League (voetbal) in Europa.

De wedstrijd van de superbowl wordt gespeeld in het Mercedes-Benz stadion in Atalanta (Georgia).

Natuurlijk zijn er ook allerlei optredens. De volgende artiesten zullen onder andere aanwezig zijn: Ludacris en Migos, Aerosmith, Bruno Mars en Cardi B. In de rust is er ook een show van Maroon 5 samen met Scott and Big Boi.

Een jaar geleden won Philadelphia Eagles met 41-33 van New England Patriots. Bekijk hier de samenvatting van de Super Bowl 2018.

Voor degenen die zin hebben om een nachtje over te slaan. De superbowl begint omstreeks 00.30 en eindigt om ongeveer 05.00 uur. Zowel de Nederlandse sportzender FOX Sports als de Britse publieke omroep, de BBC, zal de Super Bowl 2019 op tv uitzenden in de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari.

Please follow and like us: