Ook in februari: de Super Bowl


Februari is ook de maand van goede sport. Zoals Amerikaanse sport, en dan natuurlijk de wedstrijd der wedstrijden. Ja, we hebben het over de Super Bowl!

Op zondag 3 februari is de Super Bowl, de finale van het American Football. Welke teams tegenover elkaar staan is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat er in Atlanta wordt gespeeld, in het Mercedes-Benz stadion. De wedstrijd vangt om half 7 Amerikaanse tijd aan. In Atlanta is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Om half 1 ‘s nachts begint de wedstrijd dus in Nederland.

Dit jaar is er commotie ontstaan over de artiesten die tijdens het traditionele half-time optreden. Veel van de artiesten die werden gevraagd wilden opeens niet optreden. Normaal is optreden in de half-time show één van de meest lucratieve optredens. Maar veel artiesten zijn solidair met de ontslagen speler Colin Kaepernick. Deze speler heeft tijdens het Amerikaanse volkslied geknield omdat hij tegen de Amerikaanse president Trump is. Nu veel mensen tegen Trump maar voor Kaepernick zijn zeiden bijna alle bekende artiesten af.

Artiesten dit jaar zijn: Maroon 5, Travis Scott en Big Boi.

Later meer van onze auteur Nicky over de Super Bowl.

Please follow and like us: