New England Patriots wint Super Bowl voor zesde keer


Vannacht hebben de New England Patriots in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta met 13-3 gewonnen van de Los Angeles Rams. De score van 13-3 is de laagste score ooit in de Super Bowl.

Dat de New England Patriots wonnen is dankzij quarterback Tom Brady die de ploeg op het sleeptouw nam. Tom is de eerste American Football speler die de Super Bowl ring voor de zesde keer in ontvangst mag nemen. In de half-time show zorgde Maroon 5 voor vuurwerk. De half-time show werd bekritiseerd doordat de NFL geen goede artiesten kon vinden voor de half-time show. Dit komt door een geschil waarbij president Trump te maken heeft.

Reden voor die weigering is de groeiende kritiek op de NFL. Die werd aangezwengeld door Colin Kaepernick, een Afro-Amerikaanse speler die in 2016 weigerde te gaan staan als het Amerikaanse volkslied werd gespeeld voor wedstrijden. Hij protesteerde daarmee tegen raciale ongelijkheid in de VS en tegen president Trump. Kaepernick werd daarna niet meer aangenomen bij teams. Dit komt volgens de quarterback en zijn aanhangers vanwege die actie. Doordat Maroon 5 wel accepteerde voor de show was er veel kritiek op de band.

De Patriots wonnen de Super Bowl eerder in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017. Ze stonden voor de vierde keer in vijf jaar in de finale. Julian Edelman werd na afloop van de wedstrijd verkozen tot meest waardevolle speler.

(Bron: NOS.nl & AD.nl).

Please follow and like us: