Schema F1 wintertests en meer


Op 18 februari 2019 begint het Formule 1 seizoen, althans informeel. Het is dan tijd voor de jaarlijkse wintertests in Spanje.

Op het Circuit de Catalunya in Barcelona wordt er in totaal 8 dagen lang getetst. Waarvan 7 dagen in de maand februari. De Formule 1 coureurs zullen, na een shakedown, hun bolides voor het eerst gaan ruiken, proeven en voelen. Welk team komt het beste uit de verf en hoe rijdt Max Verstappen met zijn nieuwe Honda motor? We weten het snel!

Het team dat uit de tetst als beste komt is natuurlijk niet het beste team tijdens de eerste race. Want in de tussentijd kan er nog veel aan de bolides verandert worden. Zowel op het gebied als aerodynamica als kleinere onderdelen (versnellingsbak) en de motor. Ik denk zelf dat de Honda motor de eerste races tegen gaat vallen. Max zal een subtopper zijn tot Monaco, zo vermoed ik. Positie 7-8 kan als uitgangspunt genomen worden, zo denk ik. Honda zal de motor eerst goed moeten ontwikkelen, daarna kunnen pas voorlopige conclusies getrokken worden.

Wat denken jullie?

Hieronder volg ten slotte nog een schema van de F1 wintertests:

FORMULE 1-TESTKALENDER 2019

Datum Circuit
18 feb  Circuit de Catalunya
19 feb  Circuit de Catalunya
20 feb  Circuit de Catalunya
21 feb  Circuit de Catalunya
26 feb  Circuit de Catalunya
27 feb  Circuit de Catalunya
28 feb  Circuit de Catalunya
1 mrt  Circuit de Catalunya
Please follow and like us: