Nieuw social media platform wordt gelanceerd op Valentijnsdag


Het cryptocurrency bedrijf Block.one heeft een nieuw social medium aangekondigd. Juist op Valentijnsdag 2020 (14 februari) zal Voice.com gelanceerd worden. Block.one wil de concurrentie aangaan met Facebook.

Het is de vraag of het social media landschap wel zit te wachten op nog een nieuw platform. Veel plaforms zoals Myspace, Hyves, Telegram en onlangs nog een remake van Hyves zijn jammerlijk gefaald. Het is vooral Whatsapp, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Snapchat en het nieuwe TikTok wat de klok slaat. De vraag is hoe Voice zich verhoud tot Facebook en of het beter is. Wellicht zal het flink tegenvallen al hebben volgens Block.one tienduizenden mensen zich inmiddels aangemeld.

De domeinnaam Voice.com is voor 30 miljoen Amerikaanse dollar door Block.one gekocht. Dat is een enorm bedrag en het wellicht één van de hoogste bedragen die ooit voor een domeinnaam is betaald. Het eerste record lijkt dus al gezet.

Het medium Voice moet transparant worden, wat betekent dat mensen niet anonieme content kunnen plaatsen. Ook heeft Block.one alvast een statement uitgebracht:

“Social media is kapot. Het is ontworpen om ons te gebruiken. Onze gegevens en aandacht worden geoogst met winsten van biljoenen dollars voor grote organisaties, grote techbedrijven, banken en Wall Street-belangen, terwijl we worstelen om onszelf te beschermen tegen de gevolgen dat onze aandacht geveild wordt aan anonieme partijen en onze persoonlijke informatie verhandeld wordt op de open markt.

Deze verkeerde afstemming van interesse tussen ons en de platformen die we ooit vertrouwden, blijft ons steeds meer blootstellen aan dataprofilering, identiteitsdiefstal, cyberpesten en overtuigende misinformatie. Het is nog nooit zo moeilijk geweest om te weten wat echt is in de groeiende zee van gefabriceerde propaganda die bedoeld is om onze gedachten te manipuleren en ons gedrag te beheersen.”

Please follow and like us: