Brexit een feit


Het is 1 februari. Zeg maar dag dag dag tegen de wester buren, het Verenigd Koninkrijk. Zij hebben de Europese Unie NU verlaten. 

Artikel 50 van het Unieverdrag is in werking getreden. Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten. Terwijl hardliner Nigel Farage dansjes doet met een theekransje in Londen janken Guy Verhofstadt en Frans Timmermans in Brussel een potje bij elkaar. Onze geliefde Britten, met hun altijd eigenwijze geleuter, hebben onze gewoon verraden, in de steek gelaten!

In 2016 heeft het volk zich al uitgesproken tegen de Europese Unie. We willen eruit, is toen gezegd. Na 3,5 jaar onderhandelen en 2 premiers verder is er eindelijk een goedkeuringsovereenkomst, om de Europese Unie te verlaten. Vanaf nu geldt een overgangsperiode van een jaar. Europees recht is nu wel van toepassing in het Verenigd Koninkrijk, maar de Britten mogen binnen de EU nergens meer over meebeslissen. En de vlag, de Union Jack, die is bij schrijven van deze blog in Brussel vier uur geleden al weggehaald.

Zeg maar zwaai zwaai met je handjes. See you later aligator.

Please follow and like us: