De luizenmoeder

Vorige week zondag 10 februari is de eerste aflevering van de luizenmoeder van het tweede seizoen weer begonnen. Hier lees je wat ik er van vond. Ik heb me in ieder geval zeer vermaakt met het eerste seizoen.

Het schooljaar gaat weer beginnen, dit keer zijn we in groep 4 beland, wat logisch is, aangezien het eerste seizoen over groep 3 ging.

Er zijn nieuwe ouders te verwelkomen. Emir en Esma en hun kind Achmed.

Zodra Juf Ank Achmed ziet begroet ze hem hartelijk met: Agggmed. Met de keelklank, waar ze lang op heeft lopen oefenen. En dit gebeurt nogal vaak waardoor ik het juist grappig vind. Als het maar één keer zou zijn zou ik het totaal niet grappig vinden.

Karel heeft een bommelding meegemaakt in Dresden.

Ank heeft weer genoeg leuke liedjes verzonnen en het belang van Safety first en VOG’s wordt besproken. Nancy is op reis geweest naar Soest en lijkt tot bezinning te komen.

Er gaat iets niet helemaal goed met de brandoefening zodat het alarm om twee minuten voor de bel wordt gehouden waardoor de ouders schrikken. Karel rent naar binnen en ziet in zijn ogen een verdacht persoon staan: de vader van Achmed en roept als hij boven op hem ligt: ‘We got him’.

Hierdoor wordt het erg lastig om zijn ambitie om in het Hoogste orgaan te komen waar te maken, aangezien hij hier voor gekozen moet worden.

Ten slotte bij de informatieavond over het safety-first beleid worden de VOG”s besproken en zegt Esma: kan ik die wel krijgen in verband met mijn criminele verleden?’ Dan volgt er doodse stilte en na een poosje zegt ze: ‘grapje’. Waarop Ank zegt: Moslims en humor het kan dus toch.’

Zoals je kunt lezen heb ik meer zeer kostelijk vermaakt en zal ik ook dit seizoen weer genieten van de luizenmoeder.

Please follow and like us: