Het is vandaag Chinees Nieuwjaar!


Vandaag is het jaar van de Os gestart. Het is dus het Chinees Nieuwjaar! Helaas zal er dit jaar geen vuurwerk op straat worden afgestoken.

Vanwege de corona beperkende maatregelen mag ook het Chinees Nieuwjaar niet buiten in groepen gevierd worden. Dit betekent dat er vooral heel veel online activiteiten zullen zijn. Zoals het online toegankelijk maken van Chinese films voor het Nederlandse publiek. Den Haag heeft dat voor elkaar gekregen, zeker nu Den Haag een grote Chinese gemeenschap heeft. Normaal waren er in Den Haag vaak zelfs meer activiteiten dan in Amsterdam.

“In samenwerking met het Shanghai International Film Festival en Pathe Thuis kunnen we een aantal Chinese films toegankelijk maken voor het Nederlandse publiek.”, zegt Henk Kool die elk jaar nauw betrokken bij de organisatie is. “Chinezen staan erom bekend eigenlijk heel erg op zichzelf te zijn, maar dat is aan het veranderen. Ook Nederlanders willen meer weten over de Chinese cultuur. We groeien steeds meer naar elkaar toe.” “Aankomend jaar wordt het jaar van de os.” vertelt Kool. En dat komt volgens hem goed uit gezien de huidige crisis. “De os is betrouwbaar, succesvol en marcheert altijd stevig door. Zijn jaar staat voor herstel en dat is precies wat we nu nodig hebben. Vanuit daar kunnen we dan hopelijk weer opbouwen.”

(Bron: https://denhaagfm.nl/2021/02/10/chinees-nieuwjaar-gaat-online-met-filmfestival/)

Please follow and like us: