Chinezen willen meer varkensvlees met Chinees Nieuwjaar


Dat de Chinezen iedere soort vlees eten is algemeen bekend. Tijdens Chinees Nieuwjaar 2021 moet er wel genoeg varkensvlees beschikbaar zijn. Door de Afrikaanse varkenspest zijn in 2019 40 % van alle varkens in China dood gegaan.

Dat betekent dat China veel meer varkens moet gaan “kweken”, want in dierenmishandeling zijn ze daar Wereldkampioen. Overigens ook in het creëren van een onstuitbaar virus wat de wereld helemaal op zijn kop zet! Omdat de Chinezen alleen maar willen eten tijdens Chinees Nieuwjaar en daarnaast veel spullen zullen kopen moet de “voorraad” varkens met 30 % groeien. Dit betekent meer megastallen en nog meer dierenmishandeling. Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren zal er niet blij mee zijn.

“Het herstel van de varkensstapel, in combinatie met de grote import van varkensvlees en de veranderingen in de vraag van de consument, laat het aanbod van varkensvlees met circa 30% op jaarbasis toenemen. Hiermee dalen de prijzen in vergelijking tot vorig jaar”, zo zegt Chen Guanghua, die werkt voor de Chinese overheid. De verandering van de vraag is volgens mij makkelijk te voorkomen door te gaan consuminderen. Wanneer gaan mensen eens minder vlees eten zodat er minder dieren geslacht hoeven te worden?

Ook de prijs per kilo varkensvlees is gedaald, want hoe meer varkens geslacht hoe groter het aanbod en hoe lager de prijs. Al met al een slechte ontwikkeling in China. Er wordt teveel geconsumeerd, er wordt teveel vlees gegeten!

 

Please follow and like us: