Chinees Nieuwjaar gaat niet door


Terwijl de Chinezen in Nederland bijna Chinees Nieuwjaar gaan vieren gaat het Chinees Nieuwjaar in China niet door. Het coronavirus grijpt om zich heen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft toegegeven dat het vooral een Chinees probleem is. Nu het bijna Chinees Nieuwjaar is nemen de reisbewegingen van de Chinezen weer toe. De Chinese burgers moeten hun familie immers verplicht bezoeken! Dit betekent nog meer ellende, alhoewel bijna iedere Chinees een mondkapje draagt.

Het coronavirus aka het Wuhan virus begon op de beestenmarkt in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Inmiddels zijn er maar drie Chinese regio’s waar het virus nog niet is opgedoken. Het is één grote ellende, er gaan alleen maar mensen dood. Ik kan de tel niet bijhouden, dan is het 7, dan weer 9 en nu zijn het er 18!

Doordat op de markt in Wuhan illegale wilde dieren zijn verhandeld is het virus gemuteerd. Het virus is van mens op mens overdraagbaar en bedreigd het Chinees Nieuwjaar. Verschillende Chinese steden waaronder Peking zijn (deels) afgesloten voor de buitenwereld. Als dat maar goed komt!

Please follow and like us: