Wat kun je doen in Februari? [sponsored]


Februari is de 2e maand op onze jaarkalender en daarmee ook meteen de maand met de minste dagen. Dit zijn er normaal gesproken 28 en in een schrikkeljaar zelfs 29. Hoewel het in februari winter is en de temperatuur langzaam omhoog gaat is de eerste week van februari vaak de koudste week van het jaar. Februari is ook de maand van de sterrenbeelden waterman en vissen en is het de maand waarin we het minste geld besteden.

 

Zoals je leest gebeurt er zo zonder dat je het doorhebt een heleboel in deze maand. De jaarwisseling hebben we net achter de rug, en de uitverkoop is in volle gang. Ons vakantiegeld laat nog een paar maanden op zich wachten maar op wintersport gaan we.

 

Er is in februari genoeg te doen. Dat zowat heel Nederland op wintersport gaat betekent niet dat dat het enige is. Er is wat dat betreft nog genoeg te doen in onze kleine koude kikkerlandje. Hieronder een overzicht van leuke uitjes in februari.

 

Leuke uitjes in februari.

 

Carnaval.

 

Hoewel Carnaval geen vaste datum heeft, wordt dit toch meestal in februari gevierd. Het feest dat oorspronkelijk een eetfestijn is. Omdat dit plaatsvond voordat mensen gingen vasten en konden ze zich nog een keer feestelijk volstoppen. Deze traditie is uitgegroeid tot een nationaal feest dat het grootste in Limburg en Brabant wordt gevierd.

 

Elk jaar gaan er veel Nederlanders uit alle delen van het land weer naar deze regio om hier uitbundig Carnaval te vieren. Naast de mooie praalwagens zijn er veel activiteiten zoals muziek te vinden. En wordt er erg veel alcohol geschonken.

Winter efteling?

 

In de winter zijn de meeste pretparken gewoon dicht. Maar een van Neerlands bekendste pretparken de Efteling is nooit dicht. Althans in de avond en nachtelijke uren wel. Maar de Efteling is elke dag open. Daarnaast heeft de Efteling ooit de Winter Efteling ingevoerd waarin de Efteling in een winters thema wordt aangekleed. Hoewel deze van november tot en met januari loopt. Is de Efteling ook in februari gewoon open.

 

Wintersport.

 

Februari is de laatste maand van de winter. En in Nederland gaat de temperatuur langzaam aan omhoog. Toch is het bij uitstek de perfecte maand om op wintersport te gaan. In landen rondom de alpen, zoals Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kan er namelijk volop geskied worden in dikke pakken sneeuw.

 

Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen. Februari is perfect om op wintersport te gaan. Bezoek deze website voor leuke kortingscodes op voordeeluitjes naar de wintersport. En boek nu alvast je aankomende vakantie.

Valentijnsdag.

 

Natuurlijk mogen we de dag van de liefde niet vergeten. Ook deze vindt plaats in Februari. Dit is natuurlijk een geschikt moment om de liefde van je leven, je secret lover of iemand die je gewoon heel aardig vind te laten weten wat je voor diegene voelt. Je kunt een mooi boeket geven of laten versturen. Een mooie valentijnskaart of je partner mee uit eten nemen naar zijn of haar lievelings restaurant. Valentijnsdag vindt plaats op 14 februari. En is inmiddels wel uitgegroeid tot een commercieel evenement. Hierin hoef je je natuurlijk niet te laten meeslepen. Je kunt het altijd subtiel houden, het gaat tenslotte om de liefde en liefde kan niet gekocht worden 😉

 

Chinees Nieuwjaar.

 

Een ander bekend evenement is het Chinese nieuwjaar dat in februari wordt gevierd. Ook wel het lentefeest genoemd. Voor Chinezen is dit de belangrijkste dag van het jaar, want hiermee luiden ze het nieuwe Chinese jaar in. Dit feest duurt 2 weken en wordt niet alleen door Chinezen gevierd maar ook in Taiwan en andere Aziatische landen wordt dit gevierd.

Kijk hier voor meer informatie over het Chinese nieuwjaar.

Doe vriendelijk dag.

 

Een minder bekende dag in februari is de ‘Internationale Doe Vriendelijk Dag’ Deze dag wordt elk jaar op 17 februari gehouden en staat in het teken van extra vriendelijk zijn naar je medemens. Dit komt uit Amerika en is bedacht door iemand uit Nieuw-Zeeland. De bedoeling is dus dat je extra vriendelijk bent tegen willekeurige mensen. Daarmee wordt bedoelt zeg je buurman gedag of iemand door voorbij loopt op straat. Koop eens een bloemetje voor iemand die je kent, help iemand met oversteken of zijn of haar boodschappen inpakken. Je kan het zo gek niet bedenken maar extra vriendelijk en of behulpzaam zijn, doet geen pijn toch?

 

De bovengenoemde uitjes en evenementen zijn natuurlijk niet de enige die in februari plaatsvinden. Wij horen graag van jou welke je hier nog graag bij vermeld ziet staan. Vertel ons ook direct wat jouw ervaringen zijn met een bepaalde datum in februari en wie weet komt het op ons februari blog te staan.

Please follow and like us: