Nieuwe bouwhallen Zaltbommel geopend


Voor het carnaval van 2019 zijn de Bouwhallen, waar onder meer de praalwagens stonden, in Zaltbommel tot aan de grond toe afgebrand. De inwoners hebben de schouders eronder gezet en een nieuw onderkomen gebouwd. Dat onderkomen is tijdens het Prinsenbal gisteravond geopend.

Tijdens het Prinsenbal op zaterdag 11 januari 2020 zijn om 20.11 uur de nieuwe Bouwhallen geopend. Vorig jaar heeft er door de verwoestende brand een geïmproviseerd carnaval moeten plaatsvinden. De gemeente Zaltbommel werkte lekker vlot mee, en zo waren er al snel nieuwe hallen. De saamhorigheid is ook hier weer de winnaar.

Prins Maerten heeft samen met Wallepikkers-voorzitter Martijn Merks en wethouder Adrie Bragt de nieuwbouw gisterenavond dan toch echt geopend. Het Prinsenbal is overigens niet in een van de nieuwe hallen, maar in een tent die buiten op het terrein staat. Merks legt uit waarom: ,,In de hallen zijn de wagenbouwers al druk bezig. Daar is dus geen plek.”

De nieuwbouw, die schuin achter de milieustraat staat, is zo goed als klaar. In de afwerking moeten er nog wel een paar dingen gebeuren en ook de toegangsweg van de gemeente is nog niet klaar. ,,Dat laatste is jammer natuurlijk, maar daar gaan we niet over zeuren”, zegt Merks. ,,We zijn allang blij dat we dit allemaal al bereikt hebben.”

Please follow and like us: