Carnaval in… Breda [deel 3 van de serie]


Kielegat, ook wel Breda met carnaval genoemd, krijgt op maandag 4 maart 2019 een grote optocht met praalwagens. Hieronder vind je het programma van de festiviteiten.

De optocht in Breda

Op maandag 4 maart 2019 is het zoals elk jaar weer superdruk in Breda, want dan zien we alle wagens langsrijden bij de Grote Optocht van ’t Kielegat. Dat gaat gebeuren vanaf 12.00 uur, als de eerste wagens vertrekken vanaf het einde van de Haagdijk.

Route

De route van de optocht is dit jaar als volgt: de grote en kleine wagens starten om 12.00 uur bij Café de Kopse Kant, aan het einde van de Haagdijk. De loopgroepen, paren en individuen starten iets later vanaf de Markendaalseweg. Vervolgens gaat de sliert via de Haagdijk, de Vismarktstraat en de Reigerstraat naar de Grote Markt, om vervolgens via de Halstraat, de Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Via de Oude Vest en de Vlaszak komt de stoet uiteindelijk aan in de Boschstraat, waar de optocht eindigt.

Kinderoptocht

Op zondag 3 maart trekt de Brakkensliert door ’t Kielegat. De kinderoptocht start zondag om 13.30 uur in de Haven en eindigt om 15.45 uur bij het Chassé Theater. Daar barst het Brakkenbal los met om 17.00 uur de prijsuitreiking. Voor de Brakkensliert kun je je vooraf aanmelden of op de dag zelf bij het startpunt aan de Haven.

(Bron: Indebuurt Breda)

Please follow and like us: