Carnaval 2021 grotendeels afgelast


Vanwege het coronavirus is het carnaval voor 2021 grotendeels afgelast. Eigenlijk alle gemeenten die in Nederland aan carnaval doen hebben besloten geen parade te houden in 2021. In 2020 is het helaas mede door het carnaval gierend mis gegaan.

In carnavalstijd (eind februari/begin maart) zijn er in Nederland natuurlijk veel coronagevallen opgedoken. Toen de tumult ontstond is ook de Februari 2020 weblog tot stilstand gekomen. In 2021 hoop ik met het Chinees Nieuwjaar (12 februari) en Valentijnsdag (14 februari) toch nog een editie van de Februari weblog door te laten gaan. Nu er geen Olympische Winterspelen en een Elfstedentocht niet waarschijnlijk is door klimaatverandering dreigt het wel een hele karige maand te worden. Valentijnsdag kan sowieso doorgaan maar of Chinees Nieuwjaar in Nederland grootst gevierd kan worden is de vraag. Dan zullen we toch naar China moeten kijken. Of wellicht het Braziliaans carnaval (14 t/m 16 februari) en natuurlijk Aswoensdag in Nederland en Brazilië op 17 februari.

Het is dus nog spannend of er volgend jaar überhaupt evenementen kunnen komen. As we speak gaat de ontwikkeling van het coronavaccin even traag als het tellen van de stemmen in Amerika. Dan kan het dus nog wel even gaan aanlopen. En wellicht staat Valentijnsdag nu nog niet hoog op jullie prioriteitenlijstje nu nog de vraag is hoe we Sinterklaas en de Kerst doorkomen.

Please follow and like us: