Carnaval 2021 gaat niet door


Op zondag 14 februari zou het zo ver zijn: carnaval. Helaas hebben alle Veiligheidsregio’s in Brabant een streep gezet door het carnaval 2021, reden: corona.

Het is helaas niet anders; wat een mooi feestje had moeten worden is in het water gevallen. De stijgende coronabestemmingen en het risico op de Britse variant zorgen ervoor dat het carnaval dit jaar niet gevierd mag worden. Dat is een enorme domper voor alle Prinsen Carnaval, de carnavalsverenigingen en niettemin de bouwers van de praalwagens. Toch zullen ze er in Brabant begrip voor hebben want het was helaas mede dankzij carnaval dat corona zo uit de hand in ons land gelopen is.

„Ondanks de lockdown die sinds 16 december 2020 geldt, ondanks de inzet van zoveel van u. We snakken allemaal naar meer ruimte, letterlijk en figuurlijk, maar het zit er op dit moment simpelweg niet in”, aldus de veiligheidsregio’s. Een bittere pil dus zeker nu deze weblog de gemeente Eindhoven vorige week gevraagd had of carnaval niet kleinschalig gevierd kan worden. De zorgen om de Britse variant halen die actualiteit helaas in.

Maar dat carnaval niet gevierd mag worden betekent niet dat er geen carnaval meer is. Ik ga kijken of we met deze weblog toch een online feestje kunnen bouwen. Sowieso zal er met carnaval wat extra worden gepost waarin foto’s en video’s van carnaval uit het verleden centraal staan. Onze vaste auteur Nicky zal ook nog wat bijdragen voor zijn rekening nemen. Ik hoop dat we dan toch een mooie maand februari gaan beleven. Natuurlijk hebben we Valentijnsdag nog!

Please follow and like us: