Burgemeester van Aalst maalt niet om nazi karikaturen


De burgemeester van Aalst (België, Vlaanderen) blijkt een grote racist. In zijn stad wordt het carnaval ieder jaar op een bizarre wijze gevierd. Het carnaval staat ook op de Werelderfgoedlijst. Hier is nu een einde aan gekomen.

Ieder jaar worden er weer Joodse stereotypen op de praalwagens gezet. Onder meer het CIDI heeft hier een klacht bij de VN (UNESCO) ingediend. De praalwagens zijn racistisch en antisemitisch. In Aalst wordt daartegen het welbekende argument “traditie” gevoerd. Ook de burgemeester van Aalst geeft de racisten en antisemieten gelijk. “De stad houdt liever de eer aan zichzelf”, verklaarde burgemeester Christoph D’Haese hardop. Christoph D’Haese wordt als een grote racist gezien. Hij is ook van de Belgische nationalistische partij NVA.

Het is zelfs zo erg dat actrice Halina Reijn niet wilde aanschuiven in de Belgische talkshow De Afspraak omdat Christoph D’Haese ook zou aanschuiven. Heijn heeft een Joodse man. De burgemeester van Aalst wil echter van geen wijken weten. “We gaan niet toelaten dat moslims, katholieken of joden beslissen waarmee we kunnen lachen.”, zegt hij prompt. De Europese Unie ziet de carnavalsviering als racistisch en een pijnlijke herinnering aan de Holocaust.

Please follow and like us: